Streeknieuws

Mogelijk drijvende zonnepanelen in gemeente Rheden

Foto: K3Delta

DE STEEG – In de gemeente Rheden zijn er plannen voor een drijvend zonnepanelenpark op het water. Dat zou moeten komen in het water bij de zandwinlocatie in de Havikerwaard bij De Steeg.

Op een impressie is een rond eiland te zien met zonnepanelen.  Bij de gemeente Rheden is door K3Delta een verzoek ingediend om mee te werken aan de plannen. Het college van burgemeester en wethouders is in principe bereid om mee te werken onder voorbehoud dat nog wel allerlei procedures moeten worden doorlopen.

Het is nog niet zeker of de zonnepanelen er komen. K3Delta heeft de toezegging van de gemeente Rheden nodig om subsidie te kunnen aanvragen. Als de plannen doorgaan dan is het de bedoeling dat de drijvende zonnepanelen er zeker vijftien jaar blijven liggen.

 

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten