Streeknieuws

Bouw parkeergarage bij station Dieren is begonnen

Foto: Omroep Gelderland

DIEREN – De bouw van de nieuwe parkeergarage bij het station in Dieren is woensdag begonnen. Wethouder Nicole Olland gaf het officiële startsein voor de bouw.

De plannen hadden wat voeten in de aarde. Voor de bouw moesten enkele huizen worden gesloopt. In januari wist de gemeente Rheden de laatste woning aan de Noorder Parallelweg in haar bezit te krijgen. De bewoners hadden zich jarenlang verzet tegen de verkoop van hun woning.

Daardoor liep de bouw twee jaar vertraging op. Uiteindelijk zijn de bewoners en de gemeente er onderling uitgekomen. De laatste woning werd in april gesloopt. Sinds eind augustus zit de Noorder Parallelweg al dicht.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De bouw van de parkeergarage is onderdeel van Traverse Dieren, het project om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Er komt onder meer een tunnelbak en een voetgangersbrug over het spoor.

In de parkeergarage is straks plek voor 345 auto’s. In het voorjaar van 2018 moet de parkeergarage klaar zijn.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten