Emmanuel Frankenberg krijgt Rabo-Burgemeester de Bruinprijs

Foto: RiQQ Rheden

VELP – Klavecinist en hoornist Emmanuel Frankenberg uit Velp kreeg woensdagavond de Burgemeester de Bruinprijs uitgereikt, een culturele aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars in de gemeente Rheden.

De prijs wordt uitgereikt door burgemeester Petra van Wingerden en de directievoorzitter van de Rabobank Arnhem en Omstreken Jan Ummenthum.

Frankenberg is een talentvolle musicus. Zijn muzikale nest heeft hem al jong gevormd. Hij begon onder meer in het Arnhems Interscholair Orkest en het Euregio Jeugdorkest.

Hij studeerde zowel klavecimbel als natuurhoorn aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Doordat hij in twee instrumenten gespecialiseerd, kalvecimel en hoorn, is zijn er volop mogelijkheden voor Emmanuel om van zich te laten horen.

Zo speelt hij onder meer bij het Collegium 1704, Het Orkest van de 18e eeuw en Het Parnassus Ensemble. Ook is hij vast lid van het Goldfinch ensemble.

Naast zijn muzikale talent roemt de jury ook de wijze waarop hij contact maakt met het publiek.

Deze prijs was een initiatief van de gemeenteraad van Rheden als eerbetoon aan de in 1959 plotseling overleden burgemeester de Bruin die veel belang hechtte aan cultuur en vorming van de jeugd.