Streeknieuws

Burgemeester grijpt in: ‘stankwoning’ in Velp wordt opgeruimd

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Er komt dit weekend een eind aan de rotzooi in een flatwoning aan de Aalscholversingel in Velp. Burgemeester Petra van Wingerden heeft op ‘humanitaire gronden’ besloten om een schoonmaakbedrijf daar naartoe te sturen.

De eigenaar van de woning overleed enkele weken geleden. In zijn huis staan onder andere bierblikken en vuilniszakken. Nadat de overleden man was opgehaald, is zijn huis niet schoongemaakt. Niemand voelde zich verantwoordelijk om dat te doen.

Een flatbewoner klaagde steen en been over de stankoverlast. Hij klopte bij verschillende instanties aan met de vraag om de woning schoon te maken. Maar overal kreeg hij nul op het rekest.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Schoonmaakkosten: 10.000 euro

Het probleem is dat de flat van de overleden man een koopwoning is. De kosten voor de schoonmaak zouden zo’n 10.000 euro bedragen.

De gemeente Rheden stelde eerder tegen Omroep Gelderland dat ze geen juridische basis heeft om de woning binnen te treden. Ook is tevergeefs contact opgenomen met de nabestaanden.

Nu grijpt de burgemeester toch in, onder meer doordat er een warm weekend voor de deur staat. De gemeente gaat kijken hoe de schoonmaakkosten verhaald kunnen worden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten