Burgemeester grijpt in: ‘stankwoning’ in Velp wordt opgeruimd

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Er komt dit weekend een eind aan de rotzooi in een flatwoning aan de Aalscholversingel in Velp. Burgemeester Petra van Wingerden heeft op ‘humanitaire gronden’ besloten om een schoonmaakbedrijf daar naartoe te sturen.

De eigenaar van de woning overleed enkele weken geleden. In zijn huis staan onder andere bierblikken en vuilniszakken. Nadat de overleden man was opgehaald, is zijn huis niet schoongemaakt. Niemand voelde zich verantwoordelijk om dat te doen.

Een flatbewoner klaagde steen en been over de stankoverlast. Hij klopte bij verschillende instanties aan met de vraag om de woning schoon te maken. Maar overal kreeg hij nul op het rekest.

Schoonmaakkosten: 10.000 euro

Het probleem is dat de flat van de overleden man een koopwoning is. De kosten voor de schoonmaak zouden zo’n 10.000 euro bedragen.

De gemeente Rheden stelde eerder tegen Omroep Gelderland dat ze geen juridische basis heeft om de woning binnen te treden. Ook is tevergeefs contact opgenomen met de nabestaanden.

Nu grijpt de burgemeester toch in, onder meer doordat er een warm weekend voor de deur staat. De gemeente gaat kijken hoe de schoonmaakkosten verhaald kunnen worden.