Vrijdag 2e Schooldag van de duurzaamheid

Foto: Schooldag van de duurzaamheid gemeente Rheden

RHEDEN – De 2de Schooldag van de duurzaamheid vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 oktober in de gemeente Rheden. Dan gaan bijna 700 basisschoolleerlingen via spel, plezier en samen doen, leren over duurzaamheid. Dit jaar doen 10 basisscholen mee.

Ook een aantal leden van het college van burgemeester en wethouders helpt die dag een handje mee om aan te geven hoe belangrijk zij het thema duurzaamheid vinden.

Lokale bedrijven helpen mee

Maar liefst 30 lokale bedrijven helpen deze dag actief mee, naast een aantal landelijke partners. Boekhandel Jansen&De Feijter en The Readshop Velp gaan voorlezen.

Bakkerij Tom van Otterloo, de Priesnitzhoeve en De Burgemeester van Dieren gaan samen met kinderen koken.

Copernico gaat op zonnedakinspectie, Repair Café Dieren leert de kinderen repareren, maar er zijn bijvoorbeeld excursies naar buurttuin Zwarteweg en de Voedselbanktuin Rhederoord.

50 Havo 3-leerlingen van het Arentheem College helpen bij alle doe-activiteiten. Scholen, bedrijven, organisaties en de gemeente zetten zich samen in voor duurzaamheid.

Burgemeester en wethouders helpen

Burgemeester Petra Van Wingerden-Boers is van 8.45 tot 10.45 uur aanwezig op basisschool De Lappendeken in De Steeg. Zij begeleidt daar de activiteit Gekleurde Kinderwens door in gesprek te gaan met de kinderen over hun wensen.

Wethouder Constans Pos helpt van 8.45 tot 9.40 uur op de Prins Bernardschool in Velp met Koken voor Vogels. Daarna gaat hij met de kinderen naar een afvalwagen van Suez. Tussen 11.00 en 12.00 uur hij op de Roncallischool en tussen 12.20 en 13.35 uur op basisschool De Kameleon.

Wethouder Nicole Olland is van 9.45 tot 12.00 uur op de Koningin Emmaschool, Viëtorstraat 2 in Dieren. Van 12.20 tot 13.35 uur is wethouder Olland op de Annie M.G. Schmidtschool in Dieren.

Wethouder Nicole Olland initiatiefneemster van de Schooldag van de duurzaamheid: “Op deze dag leren kinderen op een leuke manier hoe belangrijk duurzaamheid is voor nu en zeker voor de toekomst. Mijn wens is dan ook dat heel Nederland mee gaat doen aan de Schooldag van de duurzaamheid. Zodat één schooldag per jaar in heel Nederland in het teken staat van het leuker, eerlijker en schoner maken van onze wereld.” Kijk voor meer info op: Schooldagvandeduurzaamheid.nl.