Man uit Velp opgepakt na explosie in pand in Rotterdam

Foto: Martin de Jongh

ROTTERDAM – Een 46-jarige man uit Velp is opgepakt voor een grote brand in een pand in Rotterdam. In het uitgebrande pand zat een hennepkwekerij.

Dinsdag sloeg een explosie de ruiten uit het pand en ontstond er brand. Een omstander zag dat een onbekende man aan zijn hoofd was geraakt, maar hij was al weggelopen voordat de politie of ambulance ter plaatse kwamen.

Terwijl de brandweerlieden de brand blusten, begonnen agenten al direct met een onderzoek. Twee mannen die ten tijde van de ontploffing bij het pand waren werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand en de hennepkwekerij. Naast de Velpenaar werd ook een 36-jarige man  uit Den Bosch aangehouden.

De mannen zitten vast en worden verhoord. Het is nog onbekend hoe de ontploffing heeft kunnen ontstaan en of er een link ligt tussen de explosie en de hennepkwekerij. De Forensische Opsporing en recherche hebben de brand en de kwekerij in onderzoek.