Streeknieuws

Laatste loodjes voor tegenstanders megastal in Ellecom

Foto: Martin de Jongh

ELLECOM – De tegenstanders van de megastal in Ellecom hebben nog een week om zoveel mogelijk protesthandtekeningen te verzamelen. Onder meer comité Hoezo Megastal? en de Rhedense SP proberen nog zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om die uiteindelijk aan de gemeente aan te bieden.

Landgoed Middachten wil aan de Eikenstraat een megastal bouwen met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Ondanks dat er bezwaren zijn zet het college van burgemeester en wethouders van Rheden de plannen door. Volgens het college gaat het om een zorgvuldig besluit.

Ondertussen hebben de tegenstanders al ruim duizend handtekeningen verzameld. Zij vinden de stal niet passen en maken zich zorgen over hun gezondheid. Het comité en de Rhedense SP gaan zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur nog handtekeningen verzamelen op het Callunaplein in Dieren.

Paul Distel is woordvoerder van comité Hoezo Megastal? en hij roept iedereen op om volgende week naar het gemeentehuis in De Steeg te gaan. ‘Op dinsdag 14 november vindt de informatie-avond van de gemeenteraad plaats. Wij zullen die avond om 19:30 uur de petitie overhandigen aan de burgemeester en de gemeenteraad van Rheden. Daarna zullen wij inspreken en onze visie op deze stal nogmaals naar voren brengen. Om duidelijk te maken dat er weinig draagvlak is voor deze plannen, hopen wij dat veel inwoners van Ellecom en andere dorpen aanwezig zullen zijn die avond.’

De gemeenteraad neemt op dinsdag 28 november een besluit over de megastal bij Ellecom.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten