Streeknieuws

Rheden neemt maatregelen tegen wateroverlast tijdens extreme buien

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De gemeente Rheden is begonnen met werkzaamheden om wateroverlast tijdens extreme buien tegen te gaan. Tijdens dit soort buien loopt onder meer het fietspad van de Arnhemsestraatweg bij de Lentsesteeg in Rheden onder water.

Bij de begraafplaats Heiderust in Rheden wordt een drempel aangelegd, zodat het water niet naar beneden kan stromen richting de Arnhemsestraatweg.

Verder komen er buizen om het water via een kuil in het bos af te voeren. Ook worden op diverse terreinen van de gemeente en particulieren het regenwater afgekoppeld van het riool.

Rheden besloot begin dit jaar maatregelen te nemen die moet voorkomen dat bij hevige buien het water vanuit het bos de straat onder water zet. Het verkeer moet tot halverwege december rekening houden met omleidingen en afsluitingen.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten