Streeknieuws

Station Rheden moet een nieuwe naam krijgen

Foto: Pixabay

RHEDEN – De gemeente Rheden wil dat het station Rheden een nieuwe naam krijgt. Het station moet omgedoopt worden tot station Rheden-De Posbank of station Rheden-Nationaal Park Veluwezoom. Een voorstel van de Rhedense VVD werd door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Ondanks het voorstel kunnen de bordjes op het station nog niet worden vervangen. De gemeente Rheden moet eerst in gesprek met de Nederlandse Spoorwegen om de naamswijziging mogelijk te maken.

Het idee van de naamswijziging kwam van Rhedens Dorpsbelang en werd opgepakt door de VVD. Met een nieuwe naam moet voor de treinreiziger duidelijker worden wat Rheden te bieden heeft.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten