Gemeente Rheden zoekt pleeggezinnen

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Vier kinderen in gemeente Rheden wachten op dit moment op een plek in een pleeggezin. Die gezinnen zijn er niet en daarom is de gemeente met spoed op zoek naar nieuwe pleegouders. Wie meer wil weten over wat het betekent om pleegouder te zijn, kan zich laten informeren op dinsdag 28 november.

De gemeente is verantwoordelijk voor pleegzorg. Ze werkt hierin samen met verschillende pleegzorgorganisaties waaronder Lindenhout. Het uitgangspunt van pleegzorg is glashelder: kinderen moeten zich veilig en vertrouwd kunnen ontwikkelen. In de gemeente Rheden leven momenteel bijna twintig kinderen in een pleeggezin.

De informatieavond over pleegouderschap start om 19.30 uur in het dorpshuis Willem de Zwijger aan Meester B. van Leeuwenplein in Rheden. Aanmelden kan via www.ikwilpleegouderworden.nl.