Uitbreiding Gelrepas in Rheden niet nodig

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De doelgroep voor de Gelrepas hoeft niet te worden uitgebreid. Dat is het advies van het college van burgemeester en wethouders van Rheden na een onderzoek. De Gelrepas geeft korting op activiteiten op het gebied van sport en cultuur aan inwoners die het niet al te breed hebben.

Nu is Gelrepas beschikbaar voor inwoners die een inkomen hebben tot 120 procent van het sociaal minimum. Dat kost de gemeente Rheden 196.000 euro.  Het CDA had in juni om een onderzoek gevraagd om de Gelrepas uit te breiden voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar met een middeninkomen, omdat die doelgroep het volgens de partij financieel steeds zwaarder heeft.

Het college van burgemeester en wethouders adviseert toch om de doelgroep voor de Gelrepas niet uit breiden. Door de nieuwe plannen van het kabinet gaat het grootste deel van de huishoudens er in de komende vier jaar in koopkracht op vooruit.

Uit het onderzoek blijkt dat als de Gelrepas ook beschikbaar komt voor alle kinderen tot 18 jaar, waarvan de ouder(s) tot de middeninkomensgroep behoren dit bijna vier ton extra gaat kosten.