Streeknieuws

School in Velp heeft eigen Sinterklaasjournaal

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Bij Daltonschool Daalhuizen in Velp waren ze de negatieve discussie rond het Sinterklaasjournaal zat en dus komen ze dit jaar met een eigen journaal. Samen met basisscholen Prinses Margriet in Spankeren en ‘T Schaddeveld in Dieren bedachten ze zelf een script. Maandagochtend is de eerste uitzending van het Sint Scholennieuws.

‘Ieder jaar is er zoveel ophef’, zegt Judith Smeltink van Daltonschool Daalhuizen. ‘Bovendien is het lastig dat bij het Sinterklaasjournaal van de NTR altijd pas zo laat duidelijk is waar het verhaal naartoe gaat. Dat vonden we lastig om op in te spelen.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Mysterieuze hoefijzers

Leerkracht Anne Heutink van Daltonschool Daalhuizen ging met collega’s uit Spankeren en Dieren om de tafel en daar kwam het Sint Scholennieuws uit. Pietje Ongeluk vlogt in de uitzendingen en er is iets met mysterieuze hoefijzers die overal in de scholen gevonden worden. Na iedere uitzending mogen kinderen zelf voorspellen wat er nou aan de hand is. Groep-achters maken een filmpje in iedere groep met hun voorspelling en de volgende dag wordt er gekeken wie het best kan voorspellen.

Volgens Heutink kunnen ze met dit Sint Scholennieuws ook meer dan met het landelijke Sinterklaasjournaal. ‘We koppelen er ook andere thema’s aan. Bijvoorbeeld over geluk. En het is ‘klasoverstijgend’. De ene klas maakt bijvoorbeeld een speurtocht voor de andere klas.’

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten