Streeknieuws

Plannen voor afbreken oude monumentale koeienstal bij Ellecom

Foto: Pixabay

ELLECOM – Er zijn plannen om de oude monumentale koeienstal aan de Fraterwaard in Ellecom af te breken. Ondanks de historische waarde wil het college van burgemeester en wethouders van Rheden toch meewerken.

Nu zit er een melkveehouderij met met 75 melkkoeien en 35 stuks jongvee. Het plan is de bestaande monumentale jongveestal te slopen en te vervangen door een nieuwe moderne stal. In de nieuwe stal is er plek om 20 stuks jongvee meer te huisvesten.

Volgens het college zijn de huidige omstandigheden in de stal de oorzaak van onder meer gezondheidsklachten bij de dieren. Er is te weinig ventilatie en er zijn onvoldoende mogelijkheden om de hygiëne op orde te houden. Een nieuwe stal moet die problemen oplossen.

De Commissie Cultuurhistorie gaf aanvankelijk een negatief advies o, maar ziet ook in dat het voorbestaan van de melkveehouderij in gevaar komt als de monumentale stal niet gesloopt mag worden.

De plannen zijn nog niet definitief. Er moeten nog allerlei procedures worden doorlopen en uiteindelijk moet de gemeenteraad van Rheden akkoord gaan.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten