Streeknieuws

Al drie keer voorwerpen op het spoor bij Velp gelegd

Foto: Politie Velp

VELP – De politie is een onderzoek begonnen nadat er al drie keer voorwerpen bij de spoorwegovergang Biljoen bij Velp waren gevonden. ‘Wij hebben het vermoeden dat deze voorwerpen opzettelijk op het spoor zijn gelegd’, aldus de politie.

Dinsdag moest een machinist de trein stoppen en ontdekte een balk van ongeveer drie meter lang op het spoor. Maandagavond lag er een ijzeren voorwerp op het spoor. De trein kon in dit geval zonder problemen verder rijden. Eerder deze maand lagen er ook meerdere stenen bij de spoorwegovergang.

Zeer groot risico

‘Naast onnodige vertraging levert dit soort incidenten zeer grote risico’s op. De maximale gevangenisstraf voor dit soort feiten is dan ook niet voor niets 15 jaar’, meldt de politie.

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten