Streeknieuws

Rozendaal krijgt jeugdburgemeester en jongerenraad

Gemeentehuis Rozendaal. Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Naast de normale gemeenteraad krijgt Rozendaal ook een jongerenraad die onder leiding staat van een jeugdburgemeester. De eerste jongerenraad wordt op donderdagavond 7 december gehouden tussen 20.00 en 21.30 uur op het gemeentehuis in Rozendaal.

Vorig jaar werd er door de gemeente Rozendaal een bijeenkomst gehouden voor jongeren en wat zij zouden willen. Eén van de ideeën was een jeugdburgemeester. De gemeente heeft daar een jongerenraad aan toegevoegd.

In een jongerenraad, onder leiding van de jeugdburgemeester, kunnen jongeren elkaar ontmoeten en kan de gemeente met de jongeren in gesprek gaan.

In de eerste jongerenraad wordt besproken wat de jeugdburgemeester gaat doen en wie dat zou willen worden. Ook komen er onderwerpen aan de orde als wat jongeren missen in Rozendaal.

Alle jongeren tussen de 10 en 17 jaar krijgen een uitnodiging om langs te komen.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten