Anke uit Velp heeft de mooiste duurzame wens

Foto: Studio Rheden

VELP – Meer gerecyclede spullen is de wens van de 11-jarige Anke van Gemert op de Roncallischool in Velp. ‘Afval scheiden en recyclen doen we al, maar het zou leuk zijn als er meer bankjes en spullen te vinden zijn die zijn gerecycled.’ Met deze wens won zij de wedstrijd om de mooiste duurzame kinderwens van de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid. Alle 677 kinderen die meededen met deze schooldag zonden een wens in.

Anke vertelt trots: ‘Ik kwam op het idee voor deze wens door mijn buurman. Hij heeft een gerecyclede plantenbak en maakt dat soort dingen. Ik ben heel blij met de prijs.’

Wens in vervulling

De gemeente Rheden zorgt ervoor dat de wens van Anke in vervulling gaat. Om de daad bij het woord te voegen, wordt er deze lente een bankje uit gerecycled materiaal geplaatst, waarschijnlijk in het Geërfdenpark, vlakbij de school van winnares Anke in Velp.

Hiernaast krijgt Anke met haar school een ‘Schoolbank van de duurzaamheid’ uit gerecycled plastic voor op het schoolplein.

Expositie

Van half december tot half januari zijn alle wensen te bezichtigen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten in Rheden.