Opnieuw hout en metaal op spoor in Velp gelegd, twee jongens opgepakt

Foto: Politie Velp

VELP – Twee minderjarige jongens zijn op heterdaad betrapt toen ze hout en metaal bij de spoorwegovergang bij Biljoen in Velp wilden neerleggen. Medewerkers van ProRail stonden al meerdere avonden te posten na eerdere incidenten op het spoor.

Toen woensdagavond een trein kwam aanrijden liepen de jongens de spoorwegovergang op en legden een stuk metaal en hout op het spoor. De jongens zijn gelijk staande gehouden en overgedragen aan de politie.

Het was het vierde incident in korte tijd. Dinsdag moest een machinist de trein stoppen en ontdekte een balk van ongeveer drie meter lang op het spoor. Maandagavond lag er een ijzeren voorwerp op het spoor. De trein kon in dit geval zonder problemen verder rijden. Eerder deze maand lagen er ook meerdere stenen bij de spoorwegovergang.

Of de jongens ook verantwoordelijk zijn voor de eerdere incidenten is niet bekendgemaakt.