Streeknieuws

Opnieuw hout en metaal op spoor in Velp gelegd, twee jongens opgepakt

Foto: Politie Velp

VELP – Twee minderjarige jongens zijn op heterdaad betrapt toen ze hout en metaal bij de spoorwegovergang bij Biljoen in Velp wilden neerleggen. Medewerkers van ProRail stonden al meerdere avonden te posten na eerdere incidenten op het spoor.

Toen woensdagavond een trein kwam aanrijden liepen de jongens de spoorwegovergang op en legden een stuk metaal en hout op het spoor. De jongens zijn gelijk staande gehouden en overgedragen aan de politie.

Het was het vierde incident in korte tijd. Dinsdag moest een machinist de trein stoppen en ontdekte een balk van ongeveer drie meter lang op het spoor. Maandagavond lag er een ijzeren voorwerp op het spoor. De trein kon in dit geval zonder problemen verder rijden. Eerder deze maand lagen er ook meerdere stenen bij de spoorwegovergang.

Of de jongens ook verantwoordelijk zijn voor de eerdere incidenten is niet bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten