Burgemeester neemt afscheid in Dieren van Zuid naar Noord

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Burgemeester Petra van Wingerden-Boers neemt zaterdagmiddag (16 december) afscheid van het dorp Dieren. Inwoners van Dieren kunnen die middag in de Orangerie, Theothorne of bij de noordkant van de Passerelle afscheid nemen. 

Om 14.00 uur is de ontvangst van burgemeester van Wingerden door o.a. de medewerkers van de Oranjerie in het Carolinapark in Dieren. Daarna gaat ze in de arrenslee naar de passerelle. Op de voetgangersbrug wacht haar een verrassing.
Vervolgens gaat de arrenslee onder begeleiding van de Gelreband Dieren via de Wilhelminaweg en het winkelcentrum Calluna naar zalencentrum Theothorne aan het Callunaplein.

Programma
De arrenslee wordt rond 15.15 uur verwacht bij Theothorne waar diverse verenigingen vertegenwoordigd zijn. Zo is er een optreden van het Dierens Harmonie Orkest, Dansclub ACC Anique. Budosport, Sportinstuif Gehandicapten, Bridgeclub en de Schaakvereniging geven een demonstratie. Ook het Repair Café, buurtvereniging Stenfert en de Buurtbus zijn aanwezig. Om 17.00 uur brengt Petra van Wingerden een kort bezoek aan de kinderen op de kinderkerstmarkt van de Dierense Speeltuin aan de Rode Kruislaan 1. Ook daar wacht haar een verrassing.

Kerstevenement en kerstmarkt
Op het Callunaplein is een kerstevenement van 12.00 tot 16.00 met een levende kerststal en bij de Dierense Speeltuin is een sfeervolle kinderkerstmarkt.
Er is een brassband op het Callunaplein en zijn er activiteiten voor kinderen. Tevens wordt er gratis chocomelk en glühwein geschonken.
De kinderkerstmarkt in de speeltuin is van 16.00 tot 20.00 uur. Kinderen kunnen o.a. stokbrood bakken. De toegang is gratis wel graag opgeven via
http://www.dierensespeeltuin.nl/nieuws/geef-je-op-voor-de-kerstmarkt/

Organisatie
Een werkgroep bestaande uit Maud van Braam, Gerrie Lubbers, Thomaz van OS, Ben Denekamp en Jos Spanbroek hebben samen met een groot aantal vrijwilligers dit afscheid mogelijk gemaakt.

Afscheid per dorp
Op 1 januari 2018 stopt Petra van Wingerden-Boers als burgemeester van de gemeente Rheden. Zij wilde graag afscheid nemen op een persoonlijke, ongedwongen manier die past bij elk dorp. Dieren is de laatste van de zeven dorpen.