Buurtbewoners in Dieren ergeren zich aan hondenpoep

Foto: Pixabay

DIEREN – Buurtbewoners uit Dieren Noordoost irriteerde zich mateloos aan zwerfafval en hondenpoep. De gemeente Rheden deed er weinig aan, behalve borden plaatsen. En daarom zijn de bewoners zelf de strijd tegen het afval aangegaan.

Buurtbewoners ergerden zich aan de hoeveelheid rotzooi op straat. Een werkgroep werd opgericht en ging de uitdaging aan met de ambitie om van Dieren Noordoost de ‘Schoonste wijk van Nederland’ te maken.

De poep werd op een hoop gelegd met daarbij een bord met een ludieke tekst. Het resultaat is zichtbaar merkbaar: er ligt minder poep.

Dieren Noordoost is schoonste wijk van Nederland

Een schone wijk begint bij jezelf. Zo ontstond bij de bewoners van Dieren Noordoost het idee om de strijd tegen het afval aan te gaan om zo de schoonste wijk van Nederland te worden. Woon je niet in Dieren Noordoost maar wil je de uitdaging aangaan om van jouw wijk de ‘Schoonste wijk van Nederland’ te maken? Kijk snel op https://www.ikbuurtmee.nl/ik-doe-mee/ en doe mee! De lange versie van de video bekijk je op https://youtu.be/6TYVHa-XdM0.

Geplaatst door Gemeente Rheden op Woensdag 13 december 2017