Burgemeester Van Wingerden neemt woensdag officieel afscheid

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Petra van Wingerden-Boers neemt komende woensdag (20 december) officieel afscheid als burgemeester van gemeente Rheden. Het afscheid vindt plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering vanaf 15.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Belangstellenden die dit afscheid bij willen wonen kunnen zich aanmelden via Rheden.nl voor 19 december. Het afscheid is ook te volgen via internet www.rheden.nl/gemeenteraad.

Foto: gemeente Rheden

Petra van Wingerden beëindigt op 31 december een 44-jarige loopbaan in overheidsland. Ze startte als docent Engels en begon haar politieke carrière in 1990 als fractievoorzitter bij de gemeente Borsele. In 1994 werd ze in dezelfde gemeente wethouder. In 1998 maakte ze de overstap naar het burgemeesterschap van de gemeente Groenlo.

Petra van Wingerden-Boers  is sinds 2004 burgemeester van de gemeente Rheden. In deze functie is zij ook plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio en lid van het dagelijks bestuur van Euregio Rijn-Waal. Voorheen was zij ook ondermeer lid van het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen.