Schouwburg Theothorne in Dieren krijgt subsidie tot halverwege 2019

Foto: Theothorne

DIEREN – Schouwburg Theothorne in Dieren krijgt tot zeker halverwege 2019 subsidie van de gemeente Rheden. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Het gaat om een bedrag van 24.000 euro voor 2018 en de helft van dit bedrag voor de eerste helft van 2019. Daarmee wordt een speciale regeling voorlopig voortgezet.

Wethouder Constans Pos wilde alleen voor 2018 geld beschikbaar stellen, maar de gemeenteraad wil de gebruikers van het complex meer zekerheid geven zodat er ook al voor de programmering voor begin 2019 plannen gemaakt kunnen worden.

Met het extra geld moet de exploitant van Theothorne  wel een tegenprestatie leveren. De zaal moet dertig keer per jaar gebruikt worden door amateurverenigingen die tegen een gereduceerd tarief op een professioneel podium kunnen optreden. In de filmzaal moeten minimaal tachtig films worden vertoond. De afgelopen jaren is dat ruimschoots gelukt.

De beslissing voor het extra geld is een tussenstap. De wethouder moet met een lange termijn visie komen over de cultuur in de gemeente Rheden, maar dat duurt langer dan verwacht. Tot irritatie van de gemeenteraad.