Trajectcontrole op Pleijroute bij Arnhem en N787 bij Brummen

Foto: Twitter @OvD_Ramon

ARNHEM – Op de Pleijroute bij Arnhem en op de N787 tussen Eerbeek en Brummen komt trajectcontrole. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De trajectcontrole wordt tussen eind 2018 en eind 2019 ingevoerd.

Het zijn flitspalen die met elkaar gekoppeld worden, waarbij de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand wordt vastgesteld. Wie gemiddeld te hard rijdt krijgt een bekeuring. De trajectcontrole wordt in beide richting ingevoerd.

Volgens het Openbaar Ministerie gebeuren er op provinciale wegen vaker ongevallen dan op andere wegen. Na het bekijken van het aantal ongevallen en snelheidsovertredingen heeft het Openbaar Ministerie gekozen om in Gelderland op deze twee wegen trajectcontrole in te voeren.

In heel Nederland wordt op twintig provinciale wegen trajectcontrole ingevoerd.