Streeknieuws

Minder dagjesmensen naar Rheden, wel meer overnachtingen

Giro d'Italia op de Posbank bij Rheden. Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Het aantal mensen dat de gemeente Rheden kiest voor een dagje uit blijft dalen. Dat blijkt uit een tweejaarlijkse monitor van het RBT KAN. Het aantal bezoekers daalde met zeven procent ten opzichte van 2014.

Met name winkels en horeca zagen het aantal dagjesmensen fors dalen. Door evenementen als de Giro d’Italia en de Internationale Citroen Car Club Rally in De Steeg bleef de daling beperkt tot zeven procent. Bij evenementen is juist een forse groei (76 procent) te zien. Eropuit gaan  met de fiets, auto of per voet in bijvoorbeeld de natuur blijft het populairst in de gemeente Rheden en groeide met vier procent.

Meer overnachtingen

Het aantal overnachtingen in de gemeente Rheden is vergeleken met 2014 met zes procent gestegen. Met name campings (10 procent) profiteerden hiervan. Hotels, pensions en B&B’s (drie procent) iets minder. De economische groei en het goede weer worden als belangrijkste oorzaak van de stijging gezien.

Toeristen besteden 46 miljoen euro

De bestedingen door toeristen namen met ongeveer een procent toe naar bijna  46 miljoen euro.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten