Kerstboom op Dorpsplein in Rheden opnieuw doelwit van vandalen

Foto: JD-Security Systems Rheden

RHEDEN – Vandalen hebben geprobeerd om de grote kerstboom op het Dorpsplein in Rheden te vernielen. Dat gebeurde al op tweede kerstdag. Foto’s van camerabeelden zijn nu door een beveiligingsbedrijf op Facebook geplaatst.

De schade aan de boom viel volgens het beveiligingsbedrijf mee. Er is een paar keer tegen de boom getrapt en er waren een paar lampjes losgedraaid. Daarnaast is er een hekwerk van de gemeente vernield.

De namen van de personen op de camerabeelden zijn volgens het beveiligingsbedrijf bekend en doorgegeven aan de politie.

Toch werden foto’s op Facebook geplaatst. De personen werden wel onherkenbaar gemaakt. Daarmee zegt het bedrijf anderen te willen waarschuwen om de boom met rust te laten. Op de boom staan 24 uur per dag meerdere camera’s gericht.

In het verleden was de kerstboom al vaker het doelwit van vandalen.