Streeknieuws

Langdurige armoede in Rheden en Rozendaal neemt toe

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – In de gemeenten Rheden en Rozendaal is het aantal huishoudens dat langdurig in de armoede leefde in 2016 verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau voor de Statistiek (CBS). 

In de gemeente Rheden zat 3,1 procent van de huishoudens langdurig in de armoede, dat betekent vier jaar of langer. In 2015 was dat nog 2,8 procent en in 2014 lag dit op 2,4 procent. Daarmee zit Rheden rond het landelijk gemiddelde.

Ook in het rijke Rozendaal is een stijging te zien. Daar zat 0,7 procent van de huishoudens langdurig in de armoede.  Vergeleken met 2015 is dat een stijging van 0,2 procent. Rozendaal behoorde in 2016 tot één van de laagste van Nederland.

Totale armoede in Rheden en Rozendaal

In Rozendaal moest 2,9 procent van de huishoudens in 2016 kort of lang rondkomen van een laag inkomen. Dit percentage is de laagste van Nederland. In Rheden ligt dit een stuk hoger. Daar gaat het om  8 procent. Beide gemeenten laten een lichte stijging zien vergeleken met 2015.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten