Streeknieuws

Bloemen op de plek waar Alex Wiegmink 15 jaar geleden werd doodgeschoten

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Op de plek waar Alex Wiegmink uit Drempt precies vijftien jaar geleden werd doodgeschoten waren zaterdag bloemen neergelegd. ‘Zelfs na vijftien jaar ben je nog steeds in onze gedachten’, staat te lezen op een kaartje van zijn broer en familie.

Alex Wiegmink uit Drempt werd in januari 2003 doodgeschoten tijdens een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd later teruggevonden in de kofferbak van zijn eigen auto in het Brabantse Erp. De wagen was in brand gestoken.

Foto: Martin de Jongh

De zaak bleef altijd onopgelost, maar naar veertien jaar kwam er schot in de zaak. Vorig jaar juni werden Frank S. en Souris R. veroordeeld tot respectievelijk veertien en zestien jaar cel voor doodslag en brandstichting. De twee gingen in hoger beroep en die zaak loopt nog.

Foto: Martin de Jongh

Op de bewuste plek op de Posbank bij Rheden staat een boom waar de naam van Alex in staat gekerfd. Diverse bomen in de buurt zijn ontworteld door de storm van donderdag, maar de boom van Alex heeft geen krimp gegeven.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten