Streeknieuws

Rheden meest belovende gemeente Global Goals 2018

Rachid Haouli (Accountmanager gemeente Rheden), Frank landman (directeur gemeente Rheden), Jan van Zanen (VNG voorzitter en burgemeester van Utrecht). Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden is uitgeroepen tot de meest veelbelovende gemeente voor Global Goals 2018 van Nederland. Het gaat om een eervolle prijs van de Vereniging Nederlandse Gemeenten international (VNGi).

Global Goals bestaat uit zeventien werelddoelen, die samen de mondiale agenda van de Verenigde Naties (VN) vormen. Het gaat om doelen op het gebied van gezondheid, onderwijs, minder ongelijkheid en het aanpakken van de klimaatverandering en armoede. De VN roepen gemeenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen op de werelddoelen bij hun werk te gebruiken.

De gemeente Rheden gebruikt de werelddoelen als hulpmiddel. Directeur Frank Landman van de gemeente Rheden is blij met de prijs: ‘Dit is niet alleen een mooie opsteker voor onze organisatie, het is ook goed nieuws voor mensen die in onze gemeente wonen en werken. Met de Global Goals laten wij ons werk beter aansluiten bij wat inwoners nodig hebben.’

Wethouder Ronald Haverkamp zegt enthousiast te zijn over het werken met de werelddoelen. ‘Na de verkiezingen ontvangt het nieuwe college een overdrachtsdocument op basis van de Global Goals. De volgende mogelijke stap is dat gemeente Rheden de begroting voor 2019 gaat schrijven op basis van de Global Goals.’

Op 29 maart is gemeente Rheden gastheer van een landelijke conferentie over de Global Goals.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten