Verkeer negeert nog steeds massaal afsluiting Arnhemsestraatweg in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP –  De Arnhemsestraatweg in Velp zit al drie weken dicht door werkzaamheden, maar het verkeer negeert nog steeds massaal de afsluiting van de doorgaande weg. Fietsers, brommers en auto’s negeren massaal de borden.

Een bewoner reageert: ‘Elke dag ontstaan hier gevaarlijke situaties. Brommers scheuren over de stoep en de weg. De politie heeft de eerste dagen enkele boetes uitgedeeld, maar daarna heb ik ze niet meer gezien. Het is gewoon wachten tot het helemaal fout gaat.’

Alleen bussen kunnen nog over de Arnhemsestraatweg via een bussluis. Veel automobilisten maken daar handig gebruik van.

Foto: Studio Rheden

Fietsers moeten 100 meter omrijden, maar veel fietsers negeren de omleiding. Zij pakken de stoepen of rijden over de busbaan. Vorige week zijn er door de aannemer nog extra borden geplaatst met de waarschuwing om niet te fietsen op het voetpad en af te stappen., maar dat blijkt in de praktijk niet te helpen.

Foto: Studio Rheden

De Arnhemsestraatweg zit dicht tussen het kruispunt met de Daalhuizerweg en de Nordlaan tot en met de kruising met de Ommerhofselaan. De kruising met de Ommerhofselaan gaat begin februari alweer open. De Arnhemsestraatweg gaat pas 18 maart weer open. Het kruispunt met de Daalhuizerweg en Nordlaan is gewoon open.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden