Raad van State: bouw Dorpsschool Rozendaal mag doorgaan

Foto: gemeente Rozendaal

ROZENDAAL – De bouw van de Dorpsschool in Rozendaal mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. De gemeente bouwt een nieuwe basisschool aan de Bremlaan, maar omwonenden hadden daar tegen bezwaar gemaakt.

De bouw van de school kon vorig jaar na de zomer al beginnen, nadat de bezwaarmakers vorig jaar april al een voorlopige voorziening bij de Raad van State hadden verloren. Nu heeft de Raad van State de bezwaren tegen de nieuwbouw van tafel geveegd.

Wel werd de gemeente door de Raad van State op de vingers getikt. De gemeente Rozendaal mag niet eigenhandig het bestemmingsplan wijzigen voor andere maatschappelijke functies dan een school met bijbehorende gymvoorzieningen, peuterspeelzaal en kinderopvang. In het huidige plan staat dit wel.

Foto: Studio Rheden

Sinds eind 2006 werd er gesproken om een nieuwe school in Rozendaal te bouwen. Eerst moest de school op De Del komen, maar dat plan werd in 2012 afgeschoten door de gemeenteraad.

Daarna werden negen nieuwe plekken gevonden en uiteindelijk kwam in 2014 een grasveld aan de Bremlaan als winnaar uit de bus.

Inmiddels is de bouw in volle gang. In het voorjaar moet het hoogste punt van het gebouw worden bereikt. Rozendaal hoopt dat in het najaar de eerste lessen in de nieuwe school kunnen beginnen.