Station Rheden omdopen tot Rheden-Posbank kost 150.000 euro

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het omdopen van de naam van het station Rheden naar Rheden-Posbank gaat zo’n 150.000 euro kosten. Dat blijkt uit een reactie van ProRail en de NS aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden.

Vorig jaar november werd een voorstel van de VVD om te onderzoeken of een naamswijziging mogelijk is unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Met een nieuwe naam zou voor de treinreiziger duidelijker moeten worden wat Rheden te bieden heeft.

Een wijziging van een stationsnaam blijkt iets ingewikkelder dan simpel de bordjes op de perrons vervangen. Zo moeten bijvoorbeeld ook de verkoopsystemen van de vervoerders en spoorkaarten aangepast worden. Deze kosten zijn allemaal voor de gemeente Rheden.

Of de naamswijziging daadwerkelijk doorgaat wordt pas duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen.