Streeknieuws

Station Rheden omdopen tot Rheden-Posbank kost 150.000 euro

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het omdopen van de naam van het station Rheden naar Rheden-Posbank gaat zo’n 150.000 euro kosten. Dat blijkt uit een reactie van ProRail en de NS aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden.

Vorig jaar november werd een voorstel van de VVD om te onderzoeken of een naamswijziging mogelijk is unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Met een nieuwe naam zou voor de treinreiziger duidelijker moeten worden wat Rheden te bieden heeft.

Een wijziging van een stationsnaam blijkt iets ingewikkelder dan simpel de bordjes op de perrons vervangen. Zo moeten bijvoorbeeld ook de verkoopsystemen van de vervoerders en spoorkaarten aangepast worden. Deze kosten zijn allemaal voor de gemeente Rheden.

Of de naamswijziging daadwerkelijk doorgaat wordt pas duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten