Streeknieuws

Meer banen en bedrijven in Rheden

Bedrijventerrein De Beemd in Velp. Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De lokale economie van de gemeente Rheden groeit. Dit blijkt uit een tussentijdse evaluatie van de Economische beleidsnota. De werkgelegenheid is met 2,6% toegenomen. 

Ook het aantal in Rheden gevestigde bedrijven is toegenomen. In 2017 telde de gemeente 3516 bedrijven. In 2016 waren dat er 3470 en in 2015 3370.

Zo gaat Procornea zich vestigen in Spankeren en is Friand Electro bezig met nieuwbouw. Op bedrijventerrein De Beemd breidt Jacobs Verhuizingen BV fors uit en wil Peeze Koffiebranderij zich aan de Arnhemsestraatweg in Velp vestigen.

Verder heeft Lomar Sportvilla zich aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren gevestigd en aan de Imboslaan in Dieren stond jarenlang een pand leeg.  Daar komt Anytime Fitness in.

De vraag naar kleinschalige bedrijfsruimte neemt volgens de gemeente Rheden toe. Op het Vitatronterrrein in Spankeren staat nu een bedrijfsverzamelgebouw. Alle units zijn verkocht aan ZZP’ers. Ook net buiten het hartje van de dorpscentra wil de gemeente het toestaan dat ZZP’ers zich in leegstaande panden kunnen vestigen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten