Fietsers zijn gewaarschuwd, controles op Arnhemsestraatweg in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Fietsers die over het voetpad op de Arnhemsestraatweg in Velp fietsen, lopen het risico om op de bon te worden geslingerd. Er wordt de komende tijd extra gecontroleerd. De weg wordt opgeknapt en is daarom afgesloten. 

Ondanks dat fietsers en bromfietsers maar honderd meter hoeven om te rijden, kiezen veel mensen ervoor om met hun tweewieler over het voetpad te gaan of door de bussluis te rijden.

Foto: Studio Rheden

Eerder werden er al extra borden geplaatst, maar dat hielp weinig. Na overleg tussen de gemeente Rheden en de politie is besloten om extra te gaan controleren.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Rheden hebben de afgelopen dagen al meerdere fietsers een bekeuring gegeven. Fietsers kunnen rekenen op een acceptgiro van 55 euro en bromfietsers krijgen zelfs een prent van 95 euro.