Ruim 100 inwoners getroffen door fout met kwijtschelding belastingen

Foto: Pixabay

DE STEEG – Ruim honderd inwoners van de gemeente Rheden met een laag inkomen zijn getroffen door de fout met de kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente Rheden na vragen van de SP Rheden.

Inwoners die bijvoorbeeld al jaren hetzelfde inkomen hebben en ook al jaren recht hebben op kwijtschelding, kregen ineens een brief op de deurmat dat zij daar geen recht meer op hadden. Wethouder Ronald Haverkamp gaf eerder deze week al aan Studio Rheden toe dat er een fout was gemaakt en maakte zijn excuses.

De oorzaak lag bij het externe bureau De Connectie, dat sinds juli 2017 de belastingen voor de gemeente Rheden doet. Nadat er is gekeken naar het inkomen en vermogen werd er in voorgaande jaren ook gekeken of huishoudens bijvoorbeeld in de schuldhulpverlening zitten of alleen moeten rondkomen van een AOW. Dat laatste is niet gebeurd.

De ruim honderd inwoners krijgen deze week nog een brief dat er iets is fout gegaan en dat alles wordt hersteld. Om te voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer kan gebeuren, gaat de gemeente Rheden met De Connectie opnieuw naar het proces rond de kwijtschelding kijken en een stappenplan maken.