Streeknieuws

Fietsster rijdt in Velp vrouw met rollator dood; eis 180 uur werkstraf of cel

De nabestaanden van mevrouw Luttik voor de rechtbank in Zutphen. Foto: Omroep Gelderland

VELP – De officier van Justitie wil dat een 24-jarige vrouw uit Arnhem voor 90 dagen de cel in gaat, of 180 uur werkstraf krijgt voor het doodrijden van de 83-jarige mevrouw Luttik. Ze reed de vrouw aan terwijl ze op haar fiets bezig was met haar telefoon.

Het ongeluk vond plaats in juni vorig jaar toen de Arnhemse op de Arnhemsestraatweg in Velp mevrouw Luttik met haar rollator over het hoofd zag. De verdachte zei vrijdag in de rechtszaal in Zutphen dat het slachtoffer plots het fietspad zou zijn opgelopen en zij botste omdat ze net haar telefoon aan het opbergen was. Ze zou één a twee seconden niet hebben opgelet. De vrouw liep vervolgens een schedelfractuur op en had haar bekken op drie plaatsen gebroken. Twee dagen later overleed ze, volgens justitie en nabestaanden aan haar verwondingen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Advocaat eist vrijspraak

De officier van justitie vindt dat de verdachte onoplettend heeft gereden en eist tegen haar 180 uur werkstraf, of 90 dagen cel. De advocaat van de vrouw vindt dat te ver gaan en eist vrijspraak. ‘Het slachtoffer was onvoorzichtig en de doodsoorzaak van de vrouw zou vooral longontsteking zijn.’ De nabestaanden van de vrouw zeggen dat ze nog nooit last heeft gehad van een longziekte.

‘Spijtbetuiging ingefluisterd’

Volgens de schoonzoon van mevrouw Luttik, Marco, is de spijtbetuiging van de Arnhemse verdachte ingefluisterd door haar advocaat. ‘Dat is bedoeld om haar vrij te pleiten. Daarnaast zie je maar weer dat fietsen en gsm-gebruik niet samen kan gaan.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten