Wethouder Nicole Olland verlaat Rhedense politiek: ‘Jammer dat zij stopt’

Wethouder Nicole Olland in gesprek met kinderen over hun duurzame wens. Foto: Gemeente Rheden

DE STEEG – D66-wethouder Nicole Olland  keert na de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet meer terug in de Rhedense politiek. Dat bevestigt lijsttrekker Dorus Klomberg van D66 Rheden aan Studio Rheden.

Het is nog onduidelijk waarom zij stopt. Lijsttrekker Dorus Klomberg wil daar niets over kwijt. ‘De reden zal zij binnenkort zelf toelichten.’

‘Jammer dat zij stopt’

‘Wat ik kan aangeven is dat wij de afgelopen vier jaar met Nicole Olland een bestuurlijk krachtige en deskundige wethouder in Rheden hebben gehad. Ze heeft enkele moeilijke dossiers tot een goed einde gebracht. Wij vinden het jammer dat zij stopt’, aldus Klomberg.

Traverse Dieren

Nicole Olland werd na verkiezingen van vier jaar geleden wethouder, nadat D66 de grootste partij  werd in de  gemeente Rheden. Olland is momenteel onder meer verantwoordelijk voor het grote verkeersproject Traverse Dieren, sport, wonen, welzijn en zorg, recreatie en toerisme en projecten rond duurzaamheid.

Lijstduwer

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat Nicole Olland overigens nog wel onderaan, als lijstduwer, op de kandidatenlijst van D66 Rheden.