Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Dieren vanaf 14 maart een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan die je leert werken met de elektronische overheid.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. De cursist leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid.

Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst.

En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt. In een bijbehorend werkboek kun je de geboden informatie rustig nalezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis. Kijk voor meer info op Bibliotheekveluwezoom.nl.