Streeknieuws

Gelrepas in Rheden komt voor meer kinderen beschikbaar

Foto: Pixabay

DE STEEG – De Gelrepas komt voor meer kinderen in de gemeente Rheden beschikbaar. Dat heeft de gemeenteraad van Rheden unaniem besloten.  De Gelrepas geeft korting op activiteiten op het gebied van sport en cultuur aan inwoners die het niet al te breed hebben.

Nu is Gelrepas beschikbaar voor alle inwoners die een inkomen hebben tot 120 procent van het sociaal minimum. Vanaf 1 juli komt de pas ook beschikbaar voor kinderen tot 18 jaar, waarvan hun ouders een inkomen tot 150 procent van het sociaal minimum hebben. Dat zijn zo’n 500 kinderen in de gemeente Rheden.

Wethouder Ronald Haverkamp was niet te porren voor het voorstel van het CDA, omdat er volgens hem al voldoende regelingen bestaan voor deze groep, zoals het kindpakket.

De uitbreiding van de Gelrepas gaat 45.000 euro kosten en daar komen de uitvoeringskosten van ongeveer 18.000 euro nog bij.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten