Eindelijk schaatsen op het ijs bij de Dierense Speeltuin

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De ijsbaan van de Dierense Speeltuin was woensdagmiddag eindelijk open voor kinderen.  Vrijwilligers van de vereniging hadden de afgelopen dag hard gewerkt om een mooie ijsvloer te maken.

Ondanks het harde werk was nog niet overal was het ijs goed genoeg. Daardoor kon alleen een deel van de baan open worden gesteld. Het leverde woensdagmiddag wel een traditioneel Hollands schouwspel op.

Foto: Martin de Jongh

Sommige kleintjes schaatsten voorbij of ze met schaatsen zijn geboren. Anderen waren wat voorzichtiger en gingen met een stoel of aan de hand van pa of ma het proberen en andere kinderen maakten  een treintje en trokken zo hun rondjes op de al lekker drukke ijsbaan in de Dierense Speeltuin.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh

Het is momenteel de enige plek in de gemeente Rheden waar op natuurijs geschaatst kan worden. De ijsbaan van de IJsvereniging Laag-Soeren is nog dicht. Deze vereniging laat weten dat donderdag het ijs gemeten wordt.