Verenigingen

Kinderen planten bomen op Nationale Boomfeestdag 2018

Foto: Twitter / @gemeenterheden

DIEREN – Woensdagmorgen 14 maart, tussen 9.45 en 11.00 uur planten 94 schoolkinderen 447 bomen langs de nieuwe Postroute, Arnhemsestraatweg in Dieren. Dit doen zij samen met gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp.

De kinderen die dit jaar de bomen planten, zijn leerlingen van de Anne Frankschool uit Ellecom en leerlingen van de Koningin Emmaschool en de Annie M.G. Schmidtschool uit Dieren.

Dit jaar is het de 61ste viering van de Nationale Boomfeestdag. Rheden is door de provinciale commissie boomfeestdag uitgekozen om accentgemeente te zijn voor de provincie Gelderland.

Dit houdt in dat er extra aandacht is; er komt een QR-code herinneringspaal, de circa 100 kinderen krijgen tasje met leuke gadgets en de kinderen studeren het boomfeestdaglied in. Daarnaast spreekt de gemeente Rheden de intentie uit dat elke kind een boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. Burgemeester Carol van Eert heeft dit bomenverdrag getekend.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten