Jan Snellenburg uit Velp redt Vitesse nog steeds, maar dan in de zaal

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Jan Snellenburg redde Vitesse in het verleden van de ondergang samen met Cor Guijt en Herman Veenendaal. Maar de 78-jarige Velpernaar redt Vitesse nog altijd. Maar dan in de zaal. Samen met oud-Vitessenaren speelt hij wekelijks in een zaalcompetitie, als keeper.

Al tientallen jaren speelt Snellenburg als keeper, onder meer met teamgenoten als Theo Bos en Mike Snoei. Maar tegenwoordig zijn zijn teamgenoten onder andere Nicky Hofs en Michael Jansen, die jarenlang in het eerste van Vitesse speelden. En dat doet hij meer dan verdienstelijk. ‘Hij houdt ons ook vanavond weer in de wedstrijd’, zegt Michael Jansen na de gewonnen wedstrijd afgelopen maandag.

Nicky Hofs is vol bewondering over Snellenburg die op zijn 78e nog zo fit is. ‘Ik denk niet dat ik op die leeftijd nog zo meedoe, daar heb ik alleen maar respect voor.’

‘Zolang het kan, genieten we van Jan’

En Snellenburg zelf vindt het ook nog goed gaan. ‘Ik heb altijd met Theo Bos afgesproken dat hij moest zeggen als het echt niet meer ging. En dat heeft hij nooit gezegd.’ Bos is inmiddels overleden, wie moet het Snellenburg zeggen? ‘Dat doe ik zelf wel, maar vooralsnog heb ik er heel veel plezier in.’

En Hofs ziet de Velpernaar er nog graag lang bij blijven. ‘Zolang het kan, genieten we van Jan.’