Koffieochtend voor pleeg- en gezinshuisouders

Foto: Pixabay

Ellecom – Voor pleeg- en gezinshuisouders wordt op dinsdagochtend 13 maart in Ellecom een koffieochtend georganiseerd. Dan wordt met elkaar kennisgemaakt en kunnen ervaringen over het zorgen voor een kind van ander worden uitgewisseld.

Pleeg- en gezinshuisouders vormen zo een netwerk rondom Gezinswonen in de gemeente Rheden waarin men elkaar kan ondersteunen.

Het opvangen van andermans kinderen als de eigen ouders dat even niet kunnen, is een prachtige vorm om een kind een warme plek te bieden. Maar het kan veel van jou en je directe omgeving vragen. Hoe zorg je dat je het volhoudt als het even tegenzit? En hoe regel je voldoende hulptroepen, zodat je er niet alleen voor staat? Waar loop je tegenaan binnen het bieden van goede zorg? Ervaringen uitwisselen en krachten bundelen staat centraal. Maar tijdens deze ochtend zullen we ook naar de toekomst kijken. Wat is onze visie als lokaal netwerk en wat gaan we in de toekomst precies doen?

Hiervoor wordt deze koffie ochtend rondom Gezinswonen georganiseerd. Dit gebeurd in het Vlinderhuis aan de Kastanjelaan 4 in Ellecom tussen 10.00 en 11.30 uur.