Streeknieuws

Erika heeft al honderden padden gered

Foto: Omroep Gelderland

ELLECOM – De paddentrek is weer begonnen. En dus zijn er vrijwilligers actief om padden de weg over te zetten en van een wisse dood te redden.

In Ellecom is Erika Loonen zo’n vrijwilliger. Zij zet nu voor het derde jaar padden over: ‘Ik heb er in die tijd al honderden gered. Op dit traject aan de Middachterallee redden we er zo’n 2000 per jaar.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

In de vroege maandagochtend staat Loonen aan de Middachterallee: ‘Het is onze missie om zoveel mogelijk padden over te zetten, die vannacht aan de wandel zijn gegaan.’

33 emmers

Die padden lopen tegen een scherm aan en vallen uiteindelijk in een emmer. Op het stuk weg bij Ellecom staan er 33. Vrijwilligers zetten dan de padden de weg over. Anders sneuvelt jaarlijks zo’n 30 tot 40 procent van de padden in het verkeer. ‘Ze doen er een kwartier over om de weg over te steken.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten