Streeknieuws

Tafelblad monument ‘De hel van werkkamp Ellecom’ gestolen

Monument 'De hel van werkkamp Ellecom' in Ellecom. Archieffoto: Martin de Jongh

ELLECOM – Het tafelblad van het monument ‘De hel van werkkamp Ellecom’ is dinsdagavond gestolen. Volgens de politie is op grove manier het bronzen tafelblad van het monument gehaald.

Volgens de politie is er een oude witte bestelwagen gezien. Het bestelbusje reed weg in de richting van Dieren. De politie zoekt getuigen.

Het monument herinnert aan het werkkamp in Ellecom. De Joods gevangenen zaten in Villa Irene aan de Zutphensestraatweg in Ellecom. Zij moesten daar een sportveld en een sporthal bouwen. Drie mensen kwamen in Ellecom om het leven.

Het monument werd gemaakt door Harry de Leeuw met steun uit de Rhedense bevolking.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten