Streeknieuws

Duizend inwoners van Rheden nemen grotere grijze container

Foto: Pixabay

DE STEEG – Bijna duizend inwoners van de gemeente Rheden hebben hun grijze container laten omruilen voor een groter exemplaar. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Rheden na vragen van de Rhedense SP.

Sinds begin dit jaar wordt het restafval nog maar één keer in de drie weken opgehaald. Vorig jaar was dit nog één keer in de twee weken. Tussen december en eind februari konden inwoners en ondernemers hun grijze container gratis omruilen voor een grotere. Dit is 932 keer gebeurd.

Door het afval minder vaak op te halen hoopt de gemeente Rheden dat inwoners bewuster het afval gaan scheiden, waardoor de grijze container minder snel vol zit. Rheden heeft de ambitie dat 75 procent van het afval in 2020 wordt gescheiden.

Toch levert minder vaak de container legen ook een flinke besparing op. De gemeente hoopt 12 procent te kunnen bezuinigen op het inzamelen van afval.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten