CDA, GroenLinks en ChristenUnie blij, PvdA tevreden en SP een beetje teleurgesteld

Foto: Studio Rheden

ELLECOM – De lijsttrekkers van de SP en PvdA zijn tevreden met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Rheden. De lijsttrekkers van CDA, GroenLinks en ChristenUnie zijn juist blij. 

PvdA tegen de trend in gelijk gebleven

De PvdA is op vier zetels gebleven. Toch is lijsttrekker Gea Hofstede tevreden met het resultaat. ‘De PvdA is blij dat wij tegen de landelijke trend in gelijk gebleven zijn.  Ik ben ongelooflijk trots op al die mensen die voor ons op straat zijn geweest. Het laat zien dat wij als PvdA er toe doen in Rheden.’

SP is een beetje teleurgesteld

De SP in Rheden verloor er eentje en komt uit op vier zetels. Lijsttrekker Jorine Dirks is teleurgesteld. ‘Ja een beetje wel, maar ik denk dat wij hier tevreden mee moeten zijn. We zijn de derde partij.  We zagen best wel veel tegenvallende resultaten voor de SP in het land en dan denk ik dat wij het hier goed gedaan hebben.’

‘Wij voelen ons ook een winnaar’

Lijsttrekker Monique Reinders van het CDA is blij en tevreden. De partij blijft met vier zetels in de gemeenteraad. ‘Daar zijn wij heel blij mee. Dat wij toch een fractie zijn die er toe doet.  Daarnaast zijn wij geklommen van de derde naar de tweede partij. Dus wij voelen ons ook een winnaar.’

‘Wij zijn heel erg blij’

Constans Pos van Groenlinks is blij met de extra zetel. De partij had twee zetels en heeft er nu drie. ‘Duizend stemmen erbij. Daar zijn wij heel blij mee.’

ChristenUnie blij met één zetel

Hendri Witteveen van de ChristenUnie in Rheden  is op één zetel gebleven. ‘Wel 160 stemmen extra, dat is 20 procent extra. Dus daar zijn wij blij mee.’