Innoforte wil 30 seniorenwoningen bouwen in Velp-Zuid

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Zorgaanbieder Innoforte wil bij het Lorentzhuis in Velp-Zuid dertig seniorenwoningen bouwen. Innoforte wil de woningen bouwen voor ouderen die daar een lange tijd kunnen wonen, zodat ze niet meteen hoeven te verhuizen als ze meer zorg nodig hebben.

‘We beogen met deze woningen bij het Lorentzhuis ook bijvoorbeeld echtparen die door dementie of andere tegenspoed gescheiden dreigen te worden, juist de mogelijkheid te bieden bij elkaar te blijven wonen. Wij kunnen zorg aan huis leveren’, meldt bestuurder Christel Welling.

Ouderen kunnen zich nog niet inschrijven voor een woning. Dat kan pas als de plannen verder zijn uitgewerkt en duidelijk wordt wat de huurprijs is en de servicekosten bekend zijn.

Om de bouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad van Rheden daar voor de zomer nog over beslist. Wanneer de bouw gaat beginnen is nog niet bekend.