Streeknieuws

Zware storm kost de gemeente Rheden 60.000 euro

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De zware storm die in januari over het land trok levert de gemeente Rheden een schadepost van zo’n 60.000 euro op. Dat blijkt uit een inventarisatie van het college van burgemeester en wethouders van Rheden.

Er waaiden in totaal zo’n 130 bomen om. De omgewaaide bomen hebben ook stoepen, hekwerken en ander straatmeubilair beschadigd. De gemeente Rheden kan deze kosten niet verhalen bij de verzekering.

De meeste omgewaaide en beschadigde bomen zijn kort na de storm al omgezaagd of weggehaald. De komende tijd gaat de gemeenten de boomstronken weghalen en de schade herstellen.

Op de plekken van bomen die de storm niet hebben overleefd, worden nieuwe bomen geplant.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten