Jan Siebelink schrijft Boekenweekgeschenk 2019

Foto: Sasha de Boer

VELP – Schrijver Jan Siebelink uit Ede schrijft volgend jaar het Boekenweekgeschenk. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door.

Voor de geboren Velpenaar kwam de vraag om het geschenk te schrijven ‘precies op het goede moment’, zo vertelt hij in het programma. Dat was vlak na zijn tachtigste verjaardag. ‘Ik had me zo voorgesteld dat ik verder een kalm en sereen leven zou hebben, dingen zou gaan lezen, en toen kwam dit.’ Het schrijven van het Boekenweekgeschenk ervaart hij als een grote eer.

Mijmerend in de sportauto

Het thema van de Boekenweek 2019 is nog niet bekend. Siebelink heeft dan ook nog niks op papier staan. ‘Maar sinds ik dit wist gaan er wat laatjes open in de hersenen en dan ga ik nadenken tijdens het lopen, of ga ik rijdend in mijn sportauto lekker mijmeren’, zegt hij in het televisieprogramma.

Siebelink brak in 2005 door bij het grote publiek met zijn boek Knielen op een bed violen. Daarvoor kreeg hij de AKO Literatuurprijs.

De Boekenweek 2019 loopt van van 23 maart tot 31 maart.