Streeknieuws, Verkiezingen2018

Nieuwe gemeenteraad van Rheden kan aan de slag

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De nieuwe gemeenteraad van Rheden is woensdagavond officieel geïnstalleerd. Door de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week woensdag is het politieke spectrum opnieuw ingedeeld.

Elf raadsleden namen dinsdagavond afscheid. Door de uitslag van de verkiezingen raakten zij hun zetel kwijt of zij besloten zelf dat het genoeg is geweest.

Met de woorden ‘zo ware helpe mij God almachtig’ of ‘dat verklaar ik en beloof ik’ werden de 27 raadsleden beëdigd.

Het jongste raadslid Thomas Eskes van GPRB de Ficus Benjamin overhandigd door voormalig raadslid Florian Ort van D66. Het is een traditie om de plant om de vier jaar door te geven en te laten groeien.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten