Bewoners met dementie van ’t Jagthuis in Velp gaan op vakantie

Foto: Pixabay

VELP – Zeven bewoners met dementie van verpleeghuis ’t Jagthuis in Velp gaan, samen met hun begeleiders, een weekje op vakantie naar Twente. Het is voor het eerst dat zorgaanbieder Innoforte met mensen met dementie vakantie gaat vieren.

Een team van vier verzorgenden, één verpleegkundige en één vrijwilliger zorgt voor bijna één-op- één begeleiding. De bewoners vertrekken maandag en komen vrijdag weer terug. ‘De meesten hebben goede herinneringen aan vakanties met het gezin vroeger. Daar vertellen ze de mooiste verhalen over. Het is fijn om die vakanties als het ware opnieuw te beleven’, vertelt Yvonne Evers, verzorgende van de afdeling waar de mensen wonen die meegaan.

‘Mensen met dementie leven in het moment, ze onthouden het niet meer maar genieten wel erg van wat er is. En met een fotoboekje van deze week houden we de nieuwe herinneringen vast. Nieuwe herinneringen maken we genoeg: we gaan naar het Openluchtmuseum in Ootmarsum, naar de weekmarkt in Almelo, er is een high tea, we doen spelletjes en we nemen een gourmetstel mee. Het is écht heel bijzonder’, legt Evers uit.

De familieleden van de bewoners zijn enthousiast. Zij mogen tijdens de vakantie zelf komen kijken hoe het gaat met de bewoners. Na de vakantie gaat Innoforte de week evalueren en beslist daarna of er vaker een vakantie wordt georganiseerd.